Hmstransportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Achteruitrijcameras positioneren op verschillende voertuigen

Er zijn heel wat logistieke bedrijven die hun voertuigen uitrusten met een achteruitrijcamera set. Dat is een slimme zet, want een achteruitrijcamera geeft bestuurders een veel beter zicht op de weg en op wat er zich langs en achter het voertuig afspeelt. Ook maakt het de dode hoeken veel beter zichtbaar. Zo zorgt een achteruitrijcamera ervoor dat de veiligheid van de bestuurder en dus ook andere weggebruikers wordt verhoogd en de bestuurder meer rijcomfort heeft. Ook voor op personenwagens is er een geschikte achteruitrijcamera te koop. Deze kan je online bestellen en zijn eenvoudig zelf te installeren. 

Bij de installatie is het belangrijk dat de achteruitrijcamera op de juiste manier gepositioneerd wordt. Voor de positionering van de camera moet je eerst en vooral kijken naar het soort voertuig waarop hij geplaatst wordt. Verschillende types voertuigen hebben ook verschillende dode hoeken. De camera moet juist geïnstalleerd worden op een manier zodat deze dode hoeken zichtbaar zijn. De dode hoeken zitten meestal aan de voorzijde, rechterkant en achterkant van het voertuig. 

Een tweede punt om op te letten, is dat de camera best zo hoog mogelijk kan staan. Hoe hoger de camera gepositioneerd wordt, hoe groter het gebied zal zijn dat zichtbaar wordt. Bij sommige voertuigen is dat makkelijker dan bij anderen om een goede plaats te vinden voor de camera, denk bijvoorbeeld aan heftrucks of sommige landbouwvoertuigen. Dan moet je kijken naar de vorm en de ruimte die er beschikbaar is. Een andere mogelijkheid is om een ander type camera te kiezen dan de standaard achteruitrijcameras. Zo zijn er camera’s met een grotere kijkhoek die het dan toch mogelijk maken om een groter gebied te kunnen zien achter de wagen. Ook een oogbalcamera kan een oplossing zijn. Dit zijn camera’s waarvan de lens kan bewegen ten opzichte van het bracket. Zo kan de camera zich op verschillende gebieden richten.

https://www.vanzwitserland.nl/

Gerelateerde artikelen

Motorscooter kopen

Kunststof kozijnen kiezen is slim kiezen!

Op maat gemaakte aluminium schuifpui