Hmstransportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Motorscooter kopen

Naast bromscooters en snorscooters is een motorscooter kopen ook mogelijk. Met deze termen die veel op elkaar lijken wordt de keuze voor het juiste type scooter wel een beetje verwarrend. Laten we de verschillende soorten scooters eens op een rijtje zetten, als je een motorscooter wilt kopen is het handig als je weet welke keuzes je kunt maken.

 

Snorscooter

Dit is een scooter met een begrenzer tot 25km/u. Om op een snorscooter te rijden hoef je geen helm te dragen. Je rijdt op het fietspad waar mogelijk en anders op de openbare weg maar alleen binnen de bebouwde kom.

 

Bromscooter

Dit is een scooter met een begrenzer tot 45 km/u. Je moet een helm dragen om op een bromscooter te rijden. Je rijdt binnen de bebouwde kom op de openbare weg, buiten de bebouwde kom moet je op het fietspad rijden.

 

Motorscooter

Scooters als de Vespa Primavera en de Vespa Sprint worden meestal geleverd als bromscooter of snorscooter. Bij een motorscooter kopen kun je kiezen voor deze modellen maar dan met een zwaardere motor. Een Vespa Primavera of Sprint motorscooter kopen vereist wel een motorrijbewijs. Omdat deze motorscooters een cilinder inhoud hebben van 125cc volstaat een A1 rijbewijs.

 

Je kunt ook een motorscooter kopen met een grotere cilinderinhoud zoals de Vespa GTS serie. Op één model na zijn deze uitgerust met een 300cc motor. Daarvoor moet je in het bezit zijn van een A2 rijbewijs. Motorscooters lijken op het eerste gezicht veel op de snorscooters en bromscooters. Maar ze kunnen sneller rijden en in het geval van de Vespa GTS motorscooters zijn ze ook wat groter en sterker gebouwd.

 

Waar kun je een motorscooter kopen?

Als je het comfort wilt van een Vespa scooter en dezelfde kwaliteit zoals je die gewend bent van dit merk kun je het beste de motorscooter online bestellen. Niet alleen liggen de prijzen doorgaans lager, je kunt ook heel eenvoudig de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Houd rekening met ABS, die is optioneel en niet standaard. Een motorscooter kopen met een cilinder inhoud van 125cc geeft je een maximum snelheid van ongeveer 100km per uur, met een motorblok van 300cc haal je met gemak 130km per uur. In beide gevallen mag je op de snelweg rijden. Je hebt uiteraard wel het juiste rijbewijs nodig en je moet altijd een helm dragen

https://www.fastfuriousscooters.nl/

Gerelateerde artikelen

Zuinig spoelsysteem

Entresolvloer nodig?

Rijbewijs-nu – Autorijles bij Rijbewijs.nu