Hmstransportation
Image default
Business / Transportation and Logistics

Standaard of op maat paloxen

Paloxen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. De standaard afmeting van een palox is hetzelfde als van een standaard pallet, namelijk 113x145cm (buitenmaat) en 107x140cm (binnenmaat). De hoogte van de palox is ongeveer ~90 centimeter. Omdat de palox ook stevig moet zijn en tegen een stoot moet kunnen zijn de wanden van de gemiddelde palox ongeveer 13 millimeter dik. Kunststof is een erg stevig materiaal wat niet snel schade op zal lopen en dus ideaal is voor de palox. Een palox met de zojuist genoemde afmetingen kan ongeveer 600 tot 800 kilogram lading vervoeren. De meeste zijn stapelbaar tot vier hoog. Dit omdat de stabiliteit bij een vijfde palox niet meer kan worden gegarandeerd. Naast paloxen van kunststof zijn er ook houten paloxen. Deze zijn niet plooibaar of opvouwbaar zoals de kunststof variant, maar worden vaak gebruikt vanuit duurzaam oogpunt. Het milieu moet natuurlijk niet lijden onder de productie van te veel plastic en dus kiezen sommige producenten ervoor om zowel houten als plastic paloxen te verkopen.

Nieuwe of tweedehands paloxen

Op de markt voor paloxen kun je zowel nieuwe als tweedehands varianten vinden. Ze zijn vaak dusdanig stevig en sterk dat zij voor een langere periode nog prima gebruikt kunnen worden. Dit is voor consumenten vaak van belang omdat zij niet willen dat hun paloxen snel stuk gaan of snel slijtage beginnen te vertonen. Er zijn veel aanbieders die tweedehandse paloxen aanbieden voor redelijke prijzen, maar je moet er wel vanuit gaan dat een tweedehands artikel niet dezelfde langdurige kwaliteit kan bieden als een nieuw product.

Prijsklasse en aanbieders

De kosten van een nieuwe of tweedehands palox is sterk afhankelijk van welke grondstof er gebruikt is. Een kunststof palox is iets duurder vanwege het feit dat ze langer meegaan. Een houten palox kan gaan rotten en dus stabiliteit en stevigheid verliezen. De precieze kosten kun je alleen achterhalen als je een offerte aanvraagt. Dit is echter geheel vrijblijvend dus schroom niet om meerdere offertes van verkopers aan te vragen zodat je een duidelijk overzicht krijgt van het prijskaartje van de verschillende soorten paloxen.

Gerelateerde artikelen

Kartonnen dozen, omdat je het waard bent

Met de auto door Delft na Rijlessen bij Rijschool Delft

Een stevige treklier regelen voor de werkvloer